Росія вночі атакувала Україну дронами. Повідомляють про успішну роботу ППО на Київщині та Миколаївщині

Росія вночі 2 липня знову атакувала Україну іранськими дронами Shahed.

Звуки вибухів лунали, зокрема, на Київщині та Миколаївщині. Усі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва знищила українська протиповітряна оборона. Про це у Telegram повідомив голова Київської МВА Сергій Попко.

Він нагадав, що перша російська повітряна атака на столицю за 12 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти змінили тактику на півдні

“Силами і засобам нашої ППО всі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено. Дякуємо охоронцям нашого неба за відмінну роботу! Інформації щодо потерпілих чи руйнування поки не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються” ‒ зазначив Попко.

Роботу ППО у Миколаївській області підтвердив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Сподіваюся, навіть впевнений, що всі ці вдалося вразити. До речі, напередодні черговий борт з Ірану приземлився в Росії. Це може бути військовий вантаж. І саме про “Шахеди” йшла мова”, ‒ сказав Братчук в ефірі телеканалу “Ми ‒ Україна”.

У Євросоюзі хочуть продовжити санкції проти Ірану, термін дії яких спливає у жовтні 2023 року. У країнах ЄС називають три причини продовження обмежень. Серед них використання Росією іранських безпілотників у війні проти України.

Вантажні авіарейси з Ірану до Росії вже стали регулярними. Не виключено, що зброю до РФ доставляють ще й морем. Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.