ТЕС ДТЕК збільшили генерацію електроенергії

ТЕС ДТЕК збільшили генерацію електроенергії

Фото: Ільдар Салєєв / Facebook

Наприкінці зими через обстріл рашистів не працювала частина теплової генерації

З початку 2024 року ТЕС ДТЕК згенерували 2,6 млрд кВтгод. Такий обсяг еквівалентний середньому енергоспоживанню майже 900 тисяч родин протягом року, повідомили в компанії.

За перші два місяці 2024 року теплоелектростанції компанії ДТЕК Енерго згенерували  2,6 млрд кВтгод електроенергії, або на 6% більше, ніж у січні-лютому минулого року. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК у п’ятницю, 8 березня.

“Такий обсяг згенерованої в енергосистему електроенергії еквівалентний середньому енергоспоживанню майже 900 тисяч родин протягом року”, – повідомили в компанії.

Своєю чергою, генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв наголосив, що протягом цієї зими все доступне обладнання ТЕС ДТЕК працювало на максимумі. 

“Особливо в періоди, коли було зростання споживання через погодні умови та низькі температури. Тож попри ворожі обстріли наших станцій, а їх цієї зими було майже 40, енергетики продовжують робити все можливе, щоб українці були зі світлом і теплом”, – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що станом на кінець зими через російські обстріли не працювали 1,4 ГВт теплової генерації ДТЕК. Але енергетики змогли відновити 10 енергоблоків і додатково розконсервувати ще два блоки. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp