У Генштабі попередили про високу ймовірність ракетних та авіаударів по Україні

Протягом минулої доби російські загарбники завдали одного ракетного та 27 авіаційних ударів по Україні.

Здійснили також близько 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 2 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейси з Ірану стали регулярними: Ігнат розповів про постачання зброї до РФ

Разом з тим авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника. Двох ударів завдали по зенітно-ракетних комплексах та одного ‒ по пункту управління ворога.

“Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника. А також склад боєприпасів, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони, дві станції радіоелектронної боротьби та ще один важливий об’єкт ворога”, ‒ зазначають у Генштабі.

Росія вночі 2 липня знову атакувала Україну іранськими дронами Shahed. Звуки вибухів лунали, зокрема, на Київщині та Миколаївщині. Усі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва знищила українська протиповітряна оборона.

Повідомляють також про успішну роботу ППО у Миколаївській області.