Українець Хижняк став чемпіоном на Європейських іграх-2023 з боксу

Боксер Олександр Хижняк став чемпіоном у вазі до 80 кг.

Це перша медаль України на Європейських іграх-2023 з боксу, передає “Суспільне”.

Хижняк став єдиним українським боксером, що гарантував собі медаль Європейських ігор-2023. Решта не змогла вийти і у півфінал.

Українець на шляху до фіналу переміг італійця Сальваторе Кавальяро. Він здобув перемогу одностайним рішенням суддів з рахунком 5:0.

У фіналі Хижняк бився з хорватом Габрієлем Веочичем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мегабій Усика з Ф’юрі в Саудівській Аравії на межі зриву

Український боксер вже у першому раунді відправив суперника у нокдаун, але той зміг підвестися.

Хижняк здобув перемогу у другому раунді. За 1:47 хв відправив суперника у нокаут.

Це третя медаль Хижняка на Європейських іграх. 2015 року він став бронзовим призером у Баку, 2019-го здобув “золото” в Мінську. Європейські ігри він закінчив з олімпійською ліцензію на Ігри у Парижі. На попередній Олімпіаді-2020 українець став віцечемпіоном.

У березні Тайсон Ф’юрі запропонував Олександру Усику провести бій без опції реваншу. У відповідь промоутер володаря поясів WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Усика сказав, що Ф’юрі шукає варіанти, щоб відмовитися від бою.

Після цього президент WBA Гільберто Мендоза повідомив, що команди Усика та Ф’юрі проінформували організацію про припинення переговорів.

У ЗМІ була інформація, що боксери можуть побитися на супертурнірі в Саудівській Аравії. Раніше повідомляли також, що поєдинок між Усиком та Ф’юрі має всі шанси відбутися цієї зими.

Якщо володар поясів WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик проведе поєдинок із чемпіоном світу за версією WBC Тайсоном Ф’юрі у Саудівській Аравії, то гонорар українця становитиме близько $50 млн, розповів інсайдер Гарет Девіс. Ф’юрі у такому випадку отримає за бій до $90 млн.