Ситуація динамічно змінюється: в ЗСУ розповіли про бої в районі Бахмута

Станом на сьогодні ситуація у Бахмуті на Донеччині дуже складна.

Вона динамічно змінюється як на південному, так і на північному флангах. Про це розповів начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телеканалу FREEДOM.

“На сьогодні ситуація дуже складна. Вона динамічно змінюється. Змінюється як на південному, так і на північному наших флангах. Вже і на тому, і на тому флангах наші Сили оборони України просунулися. Проте ворог зрозумів, чим йому загрожує захоплення як Берхівки, так і Кліщіївки”, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи на кількох ділянках фронту: показали свіжі карти бойових дій

Калашніков наголосив, що ворог 29 червня провів деяку ротацію.

“Противник не дурень, тому 29 числа він провів деяку ротацію і провів посилення. Південний фланг на другій лінії оборони він посилив підрозділами десантно-штурмовими. Північний фланг він посилив піхотним підрозділом з тероборони. Провівши перегрупування, він одночасно намагається контратакувати”, зазначив військовий.

Він пояснив, що в районі Берхівки ворог буде відсувати ЗСУ для того, щоб не потрапити у вогневе кільце.

“Тут вони задіяли свої контрактні частини. Їх ПВК від “Газпрому” (“Потік”, “Смолоскип”), від Міністерства оборони у них там “Ветерани”. Взагалі там чотири батальйони ПВК”, розповів він.

Судячи з усього, за словами Калашнікова, росіяни створюють підрозділи для контратак, щоб не дати нам все-таки остаточно взяти Кліщіївку та постаратися зберегти свої логістичні підходи до Бахмута.

Основні зусилля ворог зосереджує на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Українська авіація за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, два по зенітно-ракетних комплексах та один по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, два артилерійські засоби на вогневій позиції, засіб протиповітряної оборони, станцію РЕБ та ще один важливий об’єкт окупантів, повідомили у Генштабі.