“Ганебне рішення” – Зеленський відреагував на підвищення тарифів на воду

Президент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення від Нацкомісії енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду.

Глава держави назвав це рішення ганебним. Про це Зеленський повідомив у вечірньому зверненні.

“М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть”, запевнив глава держави.

Також він нагадав, що сьогодні і прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчесом підписали спільну заяву щодо підтримки європейської та євроатлантичної перспективи України.

Це вже 21-ша така заява, тобто більшість підтримала нашу перспективу, зокрема і в питанні про членство в Альянсі.

“Бельгія, Данія, Естонія, Італія, Ісландія, Іспанія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція дякую всім!”, сказав президент України.

Зеленський також подякував і тим державам, із якими в України поки що немає подібних спільних підписаних заяв і декларацій, але які абсолютно чітко підтримують Україну на шляху в НАТО, а отже, підтримують наближення реального миру в усій Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленский зібрав виїзну Ставку на АЕС. Обговорили можливі загрози

Зеленський також детальніше розповів про виїзне засідання Ставки.

“Ключові питання безпеки в північних регіонах нашої держави, наші заходи на посилення безпеки. Усе, що стосується і кордону, наших сил ОСУВ “Північ”, і українських стратегічних обʼєктів, таких як Рівненська атомна станція, на якій, власне, і відбулася Ставка”, повідомив Зеленський.

Були доповіді розвідки, Головкома, командувача “Півночі”, керівника прикордонної служби, міністра внутрішніх справ, голови обласної державної адміністрації Рівненщини щодо соціальних питань та потреб людей. Також була доповідь керівника Енергоатома Петра Котіна, директора Рівненської АЕС.

“Загалом детально пропрацювали не тільки все, що стосується фізичної безпеки наших стратегічних обʼєктів та північних областей, але й таких чутливих питань, як кібербезпека. Дякую кожному і кожній у Рівненській області й тут, на Рівненській АЕС та по всьому периметру нашого північного кордону, хто дбає про безпеку України і наших людей”, резюмував Зеленський.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг не погодила рішення про підвищення тарифів на воду з Кабміном.

Рішення не прийнятні, написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Він дав доручення міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень.