Реструктуризація кредитів: Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський спростив умови погашення споживчих кредитів для внутрішньо переміщених осіб та тих, хто проживає на постраждалих війни територіях.

Він підписав відповідний закон, написав народний депутат Ярослав Железняк у Telegram

Як повідомляє РБК-Україна, про це у своєму Telegram-каналі написав народний депутат Ярослав Железняк.

“Підписано два законопроєкти №9051 та №9052 щодо запровадження обов’язкової реструктуризації споживчих кредитів для людей з територій, зачеплених війною (ВПО) під час воєнного стану та 30 днів після нього”, вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валютні кредити перерахують на гривні: набув чинності закон

У документі №9051 пропонують на час воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення запровадити обов’язкову реструктуризацію споживчих кредитів для громадян для внутрішньо переміщених осіб, тих, що постійно проживають або виїхали з території, на якій ведуться або велися бойові дії, або ТОТ.

Упродовж шести місяців після завершення воєнного стану споживачі, кредити яких реструктуризували, мають погасити відсотки за кредитом.

Україні загрожує нова хвиля банкопаду. До такого висновку прийшли представники бізнес-спільноти під час обговорення наслідків прийняття Закону “Про реструктуризацію валютних позик” 13 квітня.