Росія заблокувала можливість доставки продовольства до п’яти країн

Росія повністю зупинила реєстрацію нового флоту з 26 червня.

Це свідчить про наміри зірвати поставки продовольства на світові ринки. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шансів у “зернової угоди” немає Пєсков

Починаючи з 26 червня у територіальних водах Туреччини Росією заблоковано 29 суден, які мають експортувати 1,4 млн т продовольства переважно для п’яти країн Азії та Африки, зокрема Китаю, Єгипту, Бангладешу, Туреччини.

“У червні з українських портів було експортовано лише 2 мільйони тонн. Ще 1 млн т продовольства або вантажиться, або вже частково завантажено на 13 суден останні, які зареєстровані в ініціативі. Якщо не відновити реєстрацію суден, то зернова угода буде повністю зупинена”, повідомили в міністертві.

1 червня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомила, що Росія зупинила реєстрацію вхідного флоту до всіх портів України. Через це спільний координаційний центр (СКЦ) в Стамбулі оголосив про неможливість складання інспекційного плану на 1 червня.

А 30 та 31 травня РФ без пояснень зареєструвала для інспекції лише одне вхідне судно, що йшло в порт “Чорноморськ”. У той же час інші сторони СКЦ підтвердили до участі в Чорноморській Ініціативі 10 суден на три порти.