Можливий теракт на ЗАЕС: в уряді розповіли, чи вивозять людей

Через можливу аварію на Запорізькій АЕС в місті Енергодар, мешканці Запорізької області вже зараз можуть попросити про безкоштовну евакуацію.

Для цього потрібно подзвонити на державну гарячу лінію. Про це в ефірі телемарафону сказала міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Gazeta.ua.

“Якщо хтось хоче евакуюватись зараз, то він може зателефонувати на гарячу лінію і держава безкоштовно евакуює і надасть всю необхідну допомогу. Із Запорізької області”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на ЗАЕС: окупанти не допустили спостерігачів МАГАТЕ на деякі ділянки станції

При цьому, Верещук зазначила, що превентивна евакуація не проводиться.

Верещук вважає, що, створюючи ядерну загрозу на ЗАЕС, росіяни займаються шантажем Європи, щоб заморозити лінію фронту.

“Росія вчиняє ядерний шантаж саме Заходу. Це класичний прояв ядерного тероризму держави, яка є членом МАГАТЕ і постійним членом Радбезу ООН. Росія, відчуваючи що програє, за всяку ціну хоче, щоб Захід натиснув на нашого президента з метою заморозити конфлікт на лінії фронту. Це відбувається саме зараз напередодні Вільнюського саміту”, вважає віце-прем’єр.

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції із викидом радіації.

Представники “Енергоатома” оприлюднили найбільш можливий перебіг подій після російського теракту на Запорізькій АЕС.

З’ясувалось, теракт зачепить чотири області України: Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську.