Російські військові кораблі зафіксували біля узбережжя Тайваню

Російські військові кораблі зафіксували біля східного узбережжя Тайваню.

Два судна РФ прямували у бік тайванської військово-морської бази, повідомляє Reuters.

“Фрегати рушили у північному напрямку біля східного узбережжя острова. Після виявлення кораблів ВМС РФ, Тайвань направив свої літаки та кораблі для спостереження, а також активував береговий ракетний комплекс”, ‒ заявили в тайванському Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон попередив про загрозу нової війни

Учора загін кораблів Тихоокеанського флоту РФ зайшов у південну частину Філіппінського моря для виконання завдань у рамках далекого морського переходу.

“Потім російські кораблі покинули нашу зону реагування у південно-східному напрямку біля портового міста Суао, де знаходиться велика тайванська військово-морська база”, ‒ додали у відомстві.

31 березня 10 китайських літаків під час “бойового патрулювання” перетнули середню лінію Тайванської протоки, яка є неофіційним бар’єром між двома сторонами. Це відбулося після того, як Китай пригрозив наслідками зустрічі президентки Тайваню зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Кевіном Маккарті.

Китай вважає Тайвань провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і США.

У серпні торік вперше за 25 років член Палати представників США Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню.

Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. І застеріг президента США Джо Байдена від “гри з вогнем”. Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв міністр оборони Китаю.

Американський генерал Марк Міллі вважає, що війна США з Росією чи Китаєм не є неминучою.