У “Дії” тестують новий сервіс

Розпочато бета-тестування послуги, яка дозволить морякам отримати кваліфікаційні документи за допомогою порталу “Дія”.

Морська спільнота чекала на цю послугу, адже йдеться про зручність, швидкість, дистанційність. До того ж, це повністю нівелює корупційну складову. Про це у Facebook написав віцепрем’єр-міністр з відновлення України міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, нині розпочато набір моряків на бета-тестування. Взяти участь у ньому можуть як випускники морських вузів, так і капітани чи командний склад морських та змішаного плавання суден. Подати заявку можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацював Єдиний реєстр зброї. Розбираємо, що це дає

За допомогою порталу “Дія” моряк може отримати професійний диплом (Certificate of Competency), підтвердження до нього (Endorsement), сертифікати компетентності, свідоцтва фахівця про спеціальну підготовку.

“Після перевірки в кабінеті моряка з’явиться готовий кваліфікаційний документ в електронному вигляді. При необхідності замовлені документи можна буде забрати безпосередньо в Адміністрації судноплавства та ДП “Моррічсервіс”, ‒ зазначив Кубраков.

Повноцінно новий сервіс запрацює після завершення тестування.

У застосунку “Дія” планують запустити п’ять нових сервісів. Вони матимуть потужний антикорупційний ефект та зекономлять купу часу для громадян, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У застосунку “Дія” з’явилася послуга з обміну і відновлення посвідчення водія. Вона доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення.