За якими критеріями вибирати шкіряний ремінь

Багато людей вважають шкіряний ремінь чимось незначним. Даремно. Це не тільки практичний, але і стильний аксесуар, відмінне доповнення до образу. Він допомагає підкреслити індивідуальність і додати шарму до будь-якого одягу. Чоловічі шкіряні ремені – атрибути впевненої в собі і сильної людини, незамінна частина і ділового, і щоденного гардероба.

Які бувають ремені

Всього існує три основних види чоловічих ременів:

класичний;

повсякденний;

спортивний.

Класичні ремені виробляються здебільшого з натуральної шкіри. Вони мають стандартну товщину, акуратну непомітну пряжку без надмірностей. Витримані часто в чорному або коричневому кольорі (спеціально під строгі костюми).

Спортивні ремені в основному текстильні. Вони призначені для спортивних штанів і шортів, пряжка на них зазвичай автоматична (щоб швидко застебнути або розстебнути).

Повсякденні ремені бувають з будь-яких матеріалів – від натуральної шкіри до шкірозамінника і текстилю. Надягають на повсякденні штани і джинси. Також їх відрізняють забарвлення (їх різноманітність), виконання пряжок, наявність додаткового декору.

Якщо мова йде про шкіряний аксесуар, то якість матеріалу має першорядне значення. Слід звертати увагу на тип шкіри: теляча або свиняча вважаються одними з найбільш міцних і довговічних варіантів. Ремені зі штучної шкіри або низькоякісних матеріалів швидко зношуються і навіть рвуться через короткий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джинс, плісе та максимальні розрізи: трендові спідниці сезону

Ширина і довжина: оптимальні показники

Необхідно визначити ширину і довжину ременя: вона повинна відповідати потребам і фігурі майбутнього власника. Ширина виробу пропорційна до петель на брюках або штанях. Як правило, вона варіюється в межах 1-1,5 дюймів (2,5-3,8 см). Довжина ременя повинна бути достатньою для проходження через петлі і залишення невеликого запасу для регулювання. Тоді власникові аксесуара буде максимально комфортно.

Перед покупкою потрібно приміряти його, щоб переконатися, що він не натирає або створює дискомфорт навколо талії. Регульована пряжка дозволить підігнати ремінь під індивідуальні анатомічні особливості.

Вибирайте зі смаком

Перше і головне правило від експертів вибирати вироби, що максимально поєднуються з основними предметами гардеробу. Завжди виграшно виглядають чорний і коричневий кольори (ідеально схожі до всього, прекрасно комбінуються з джинсами або класичними брюками).

Варто так само звернути увагу на обробку ременя, а саме фурнітуру і пряжку. Пряжка повинна підкреслювати стиль, будь то непомітна застібка з одним штирем або щось оригінальне (на зразок музичних інструментів, емблем або тварин). Потрібно упевнитися, що елементи виготовлені з міцних і довговічних матеріалів.

В обов’язковому порядку перевірити краї виробу на наявність обробки, що запобігає його розпуск на волокна або вицвітання. Крім того, вона виконує і декоративну функцію.

Інші нюанси вибору і покупки

Перед придбанням бажано ознайомитися з найбільш авторитетними брендами (саме вони гарантують високу якість створюваної продукції). Перед походом в магазин чоловічих ременів також не зайвим буде прочитати пару статей про тренди поточного сезону, щоб образ “йшов в ногу” з часом.

Слід поставитися з усією відповідальністю до підбору виробу, адже він безпосередньо впливає на складання першого враження про людину. Чоловічий стиль одягу за своєю суттю мінімалістський і не передбачає наявності великої кількості аксесуарів. Але така проста (на перший погляд) річ стане справжньою родзинкою будь-якого образу.

Основні елементи гардероба на літо повинні бути нейтральних кольорів та класичного крою. Так їх буде легко поєднувати одне з одним, створюючи стильні образи.

Не потрібно купувати багато речей. Достатньо всього 10 позицій, які будуть вдало поєднуватися між собою