Суд звільнив від криміналу нардепку, яка казала, що з України треба звалювати

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо народної депутатки від партії “Слуга народу” Анни Колісник.

Рішення ухвалила апеляція ВАКС через сплив строків давності. Про це повідомив Центр протидії корупції.

“У березні перша інстанція визнала Колісник винуватою у брехні в декларації, але звільнила її від покарання через сплив строків давності”, розповіли.

За даними Національного антикорупційного бюро, Колісник не внесла до декларації інформацію про оренду двох квартир у Києві.

Також не внесла дані про 1/4 частки нежитлового приміщення у Харкові і користування автомобілем Cadillac.

Сукупна вартість майна перевищує 4,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генпрокурора відхрестився від нічних походеньок по ресторанах

Під час розгляду справи Колісник сказала, що орендовані квартири забула задекларувати і це її помилка.

Автомобіль вона не задекларувала, так як нібито не користувалась ним. А частку у нежитловому приміщенні не вказала через те, що вважала, що відчужила його раніше.

Анна Колісник обиралася до Верховної Ради на позачергових виборах 2019 року. Була 84-ю у списку “Слуги народу”. Є членом комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Позаторік в об’єктив ЗМІ потрапила переписка Колісник на засіданні Верховної Ради. У телефоні нардепка писала, що “нужно сваливать из этой страны”.

У лютому ВАКС звільнив нардепа від “Слуга народу” Володимира Гевка від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв’язку з його каяттям.

В березні суд виправдав двох “слуг” Юрія Камельчука і Максима Пашковського, підозрюваних у справах про недекларування.

У квітні суд закрив справу щодо нардепа від “Батьківщини” Михайла Волинця, якого підозрювали у недостовірному декларуванні на 1,79 млн грн.