У Маріуполь їде Шойгу, окупантам наказали стріляти з гармат

Біля захопленого Маріуполя загарбники влаштували “тренування” артилерії.

У Сартані та Кальміуському районі чутно вибухи, написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Вибухи влаштували у честь приїзду міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

“А ось і причина сьогоднішнього тренування в Маріуполі. Просто русня створює картинку “на передовій” для візиту Шойгу. Жаліється, що змушені витрачати такі потрібні на передовій снаряди”, написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове перекидання російської техніки зафіксували у Маріуполі відео

Опублікували запис відповідної телефонної розмови. У ній російські військові кажуть, що вчора їм видали снаряди, а сьогодні зранку сказали витягувати гармати і стріляти в поле.

Самі окупанти вже кажуть, що давайте “завалимо” Шойгу.

“Вирішили йому канонаду зі пострілів улаштувати, як у кіно про війну, що він нібито на передовій побував. Всі у шоці від цього. Сидимо тут, як… повні, чекаємо на х*хлів”, йдеться у розмові.

У Маріуполі через російську агресію могли загинути десятки тисяч людей. Проте точну кількість жертв у місті встановлять після його деокупації Збройними силами Україн, заявив президент Володимир Зеленський.

За даними міськради, окупанти вбили понад 22 тис. маріупольців (підтверджені особи загиблих). Це вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Для повноцінного відновлення Маріуполя знадобиться близько 20 років. На це підуть мільярди гривень, заявив міський голова Вадим Бойченко.