Рівень безробіття в Україні впав до історичного мінімуму

В Україні рівень офіційного безробіття впав до чергового історичного мінімуму.

Наприкінці квітня лише 47,6 тис. громадян отримували допомогу, свідчать дані Державної служби зайнятості, передає НБУ.

“Кількість зареєстрованих безробітних впала до 127 тис., серед яких 91,1 тис. ‒ жінки. Рік тому було 283,4 тис. безробітних”, ‒ сказано у повідомленні.

Потреба роботодавців у працівниках заміщення вільних робочих місць (вакантних посад) становить 36,7 тис. Навантаження на одне вільне місце становить три людини.

Водночас кількість зареєстрованих безробітних, які отримують допомогу з безробіття, впала за рік з 244,8 до 47,6 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що з продуктів найбільше подорожчало за місяць

Під час війни тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 90 календарних днів. Крім того, максимальний розмір допомоги з безробіття з 1 січня становить 6,7 тис. грн. Тобто розмір мінімальної зарплати.

Раніше в Україні сплачували 150% мінімалки.

Розмір мінімальної допомоги з безробіття скорочено з 1,8 тис. до 1 тис. грн.

В Україні понад 7,1 млн людей опинилися за межею бідності. Рівень бідності в країні зріс з 5,5% до 24,2% у 2022 році.

Інфляція у квітні порівняно з березнем становила 0,2%, а з початку року 3,2%. У річному вимірі інфляція минулого місяця становила 17,9% порівняно з 21,3% у березні.

У березні та квітні в Україні провели масштабний перерахунок пенсій. У травні в Україні не заплановано жодних підвищень пенсійних виплат для окремих категорій громадян. Грошові виплати будуть на рахунках пенсіонерів у червні, але вони також отримають надбавки за попередні два місяці.