“Росію потрібно демонстративно вивести у “спеціальний карантин” ‒ Подоляк

Де-факто Росія вже давно довела, що є державою-спонсором тероризму.

Тепер у світі потрібно визнати це офіційно, аби обмежити її торгівлю та вплив. Про це у Twitter написав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Він наголосив, що процес такого визнання потрібно пришвидшити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каскадом ракет по Києву РФ “привітала” візит спецпредставника Китаю Офіс Зеленського

За словами Подоляка, такий статус остаточно закриє для Росії багато можливостей: торгівлю з “нейтральними країнами”, участь у глобальних заходах, ініціативність на міжнародних платформах.

“Вчора демократії боялися говорити про це нині триває прискорена підготовка до відповідних юридичних рішень. Єдине, про що шкодуємо, що надто повільно. Росію потрібно обов’язково й демонстративно вивести у “спеціальний карантин” і різко обмежити можливості поширювати свою отруту”, ‒ зазначив Подоляк.

У Сполучених Штатах Америки можуть визнати Росію “країною-агресором”. Такий статус раніше не застосовувався до жодної країни. Законопроект про це Білий дім підготував спільно з Конгресом.

У Сполучених Штатах Америки активно дискутують щодо статусу Російської Федерації, яка здійснює агресію проти України. Потрібен максимально сильний проєкт, який дозволить ізолювати Росію від цивілізованого світу. Про це сказала посол України в США Оксана Маркарова.