Чи є загроза ракетних ударів з моря: в ЗСУ розповіли

Росія не атакувала Україну ракетами з Чорного моря з кількох причин.

Завадити міг шторм. Або ж загарбники економлять “Калібри”. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Вона нагадала, що 28 квітня росіяни випустили ракети не з моря, а з бомбардувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі: військові попередили про небезпеку

“У Чорному морі знову штормить, 4 5 балів це потужно для нього. Корабельне угруповування дещо зменшилося, але ракетоносії залишаються на місці”, заявила Гуменюк.

За її словами, на ранок 29 квітня у Чорному морі залишилося 14 кораблів. Із них два ракетоносії. Їхнє максимальне спорядження може сягати 16 “Калібрів”.

Гуменюк наголосила, що окупанти готові до пусків, але не факт, що вони їх будуть здійснювати. Вона не виключає, що ворог може бити ними точково, а не масовано.

Вранці 28 квітня у всіх областях України була оголошена повітряна тривога. Повідомляли про вибухи у кількох регіонах. Влучання, зокрема, зафіксовано в Умані. Там російські ракети влучили у житловий будинок та складські приміщення.

У небі над Україною у ніч на 28 квітня Сили оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555. Також два ворожі дрони оперативно-тактичного рівня.