Втрати серед українських військових: Данілов прокоментував цифру у 100 тисяч

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов спростував інформацію ЗМІ, що на фронті нібито загинуло уже 100 тисяч українських військових.

Однак не назвав справжню цифру загиблих українських воїнів. Про це йдеться в інтерв’ю Данілова “Інтерфакс-Україна”.

“Я вам з повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Точну цифру знають наші військові, знає президент. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч це абсолютно не відповідає дійсності”, запевнив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бою загинув Герой України Дмитро “Да Вінчі” Коцюбайло

За його словами, співвідношення втрат наразі становить 1 до 7, 1 до 8, у деяких випадках 1 до 10 на користь ЗСУ.

“Після війни 2014-го року, ми знали, як воювати, а в Росії такого не було. На багатьох напрямках у них були втрати просто шалені”, пояснив Данілов.

Коментуючи ситуацію в Бахмуті, він також зазначив, що ЗСУ зірвали окупантам уже третій план наступу. Тому “росіяни не можуть рухатися далі й кидають у Бахмут своїх людей, як у котел”.

Раніше низка іноземних ЗМІ написали, що за оцінками американських і європейських чиновників, з початку російського вторгнення загинули або були поранені до 120 000 українських солдатів. РФ втратила приблизно 200 000 солдатів.

Крім того, українська армія страждає від нестачі артилерійських снарядів і мінометних мін, а недосвідченість мобілізованих, які поповнюють втрати, відображається на її якості.