Український генерал розповів про плани ЗСУ в 2023 році

Російська влада не відмовилася від спроб встановити контроль над всією Україною.

Окупаційні війська продовжують наступ на Донеччині та Луганщині, щоб захопити їх повністю. Про це заявив генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю РБК-Україна.

“Основні зусилля ЗСУ та інших складових Сил оборони України в 2023 році будуть спрямовані на стримування подальшого просування та недопущення захоплення противником нових територій України. Нам необхідно, по-перше, виснажити противника та нанести йому максимальні втрати в живій силі та техніці. По-друге, наростити власний бойовий потенціал та створити умови для проведення наступальних дій з метою звільнення окупованих територій. Також ми будемо продовжувати стабілізаційні заходи на деокупованих територіях північного та південно-західного напрямків”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин боїться контрнаступу та написав Шойгу

Наєв зазначив, що для виконання цих завдань та ефективного протистояння переважальним силам противника як кількісно, так і за оснащенню озброєнням потрібно продовжити ведення активних оборонних дій Силами оборони, своєчасно проводити ротацію та відновлення їхніх підрозділів та частин. Крім того, треба продовжити роботу з підвищення бойових спроможностей Сил оборони України, створюючи нові частини та підрозділи, які складатимуть основу ударних угруповань.

“Діючі частини та підрозділи необхідно оснастити і переоснастити новітніми зразками озброєння та військової техніки як власного виробництва, так і виробництва країн-партнерів. Паралельно з постачанням новітніх бойових систем необхідно активно проводити підготовку особового складу із залученням військових фахівців країн-партнерів”, – додав він.

Російські війська намагаються вдавати наступальні дії на Запорізькому напрямку. Але для ведення наступу у інших областях, крім Луганської та Донецької, сил та засобів у ворога зараз немає, заявив Сергій Наєв.

Росія прагне гуманітарної катастрофи в Україні шляхом знищення об’єктів критичної інфраструктури. Це основна ціль ворога під час ракетних ударів по українській території.