Українець сконструював диван, який їздить на Тернопільщині: що відомо про винахід

Переселенець-винахідник зі Слов’янська Донецької області Аркадій Фішман сконструював диван на колесах.

Чоловік їздить на винаході вулицями Заліщиків на Тернопільщині, пише “Суспільне”. Днями відео поїздок такого транспорту поширили в мережі очевидці.

Фішман інженер-технолог. З рідного міста чоловік привіз двигун, акумулятори та контролер. Ці деталі він зняв з іншого електротранспорту, який з собою взяти не зміг.

“Воно в мене лежало. Думаю, що… без діла, треба щось робити. Вирішив зробити щось цікаве, щоб підбадьорити людей. Думав, що б таке зробити, на чому буде зручно їздити. Як відомо, найзручніше бути на дивані”, поділився Фішман.

Він уточнив, що деталі для дивана зняв із моноколеса. Його Фішман теж розробив сам. За словами винахідника, таких коліс у світі є приблизно чотири. Але його винахід відрізняється від них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно підготувати автомобіль до весняного сезону: добірка порад

“Такого, як моє, у світі немає. Світовий прототип по характеристиках мене не влаштовував. Він був заважкий, треба було його вдосконалювати. Війна змінила мої плани. Колесо можна використовувати як транспорт. Моє колесо було унікальне тим, що в нього могло сісти дві людини, а не одна. Подібні колеса дуже великі, вони приблизно метр і вони незручні. Сідаєш, як в крісло. В мене велика спинка, ти відкинувся, можна вдвох їздити”, сказав винахідник.

Диваном транспорт від початку не був. Аркадій придбав дошки та зробив конструкцію, схожу на диван.

“Я з дощок його зробив, під розміри. Диван би не підійшов, бо в нього ширина, висота, вага не та, яка мені потрібна була”, пояснив інженер.

Приблизна довжина дивана 2 м, ширина 80 см, висота понад метр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція нагадала основні вимоги ПДР до велосипедистів

Винахідник зауважив, що його транспортний засіб не підлягає жодній реєстрації. Бо в законі вказані обмеження статусності двигуна 3 км і обмеження швидкості 40 км/год.

“Якщо менші параметри, то нічого не потрібно. Це як електровелосипед, а от якщо більше, то потрібна реєстрація”, зізнався він.

Зараз диван перебуває на ремонті.

Увечері 19 березня у селищі Золочівського району Львівської області народний депутат став учасником ДТП. Автомобіль, за кермом якого був нардеп, на смерть збив пішохода, повідомило Державне бюро розслідувань.

У повідомленні ДБР не називає ім’я водія. Але відомо, що йдеться про нардепа від партії “Слуга народу” Володимира Гевка.