Ocean Plaza перейшов у власність держави: ВАКС ухвалив рішення

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати українські активи російського олігарха Аркадія Ротенберга.

Серед них значиться й столичний ТРЦ Ocean Plaza. Про це повідомила пресслужба суду.

Конфісковано також українські активи сина Ротенберга та ще двох російських громадян.

“Рішенням суду стягнуто в дохід держави активи, щодо яких відповідачі здійснювали права, тотожні до права розпорядження ними”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині підприємство працювало на Росію: активи конфіскували

Рішення вступить в силу через 10 днів, якщо сторона відповідача не захоче оскаржити його в апеляційному порядку, повідомив у Telegram лідер парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

“Але шансів на успіх у них немає. Майно близького друга Путіна перейде у власність держави й буде передане в управління Фонду держмайна. Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України. У гру вступають механізми притягнення росіян до юридичної відповідальності. Маємо нарешті міжнародний ордер на арешт Путіна, судові вироки проти російських олігархів. Далі буде більше. Ми змусимо їх за все заплатити!” ‒ наголосив Арахамія.

За інформацією Центру протидії корупції, у власність держави перейде 66,67% акцій Ocean Plaza.

“Це не було б можливим без закону про санкційний інструмент, який ми в ЦПК розробили разом із партнерами. Завдяки ньому у власність держави крім частки Ocean Plaza вже також перейшли Миколаївський глиноземний завод (належав Дерипасці) та Межигірʼя Януковича, яке до того не могли конфіскувати аж 9 років. Чекаємо, поки у цьому списку опиняться активи Фрідмана, Бабакова, Крупчака та інших”, ‒ наголошують у ЦПК.

Міністерство юстиції подало позов про конфіскацію активів російського олігарха Аркадія Ротенберга. У п’ятницю у Вищому антикорупційному суді зареєстровали позовну заяву Мін’юсту до Ротенберга та його сина про застосування конфіскаційної санкції.

Перед тим Україна націоналізувала заводи, які належали підсанкційному російському олігарху Олегу Дерипасці.