Російські окупанти почали наступ – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Російські окупанти фактично почали наступ на Луганщині.

Це частина повномасштабного наступу, який планували росіяни. Наші Сили оборони постійно відбивають наступи ворога протягом останніх 7-10 днів. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Gazeta.ua.

“Збільшилися кількість обстрілів і щоденних наступів. Основні зусилля вони зосередили на Кремінському напрямку. Однак успіху не мають”, повідомив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ РФ у районі Кремінної: Гайдай розказав про ситуацію на фронті

За його словами, ніякого прориву немає, ситуація важка, але повністю контрольована Силами оборони.

“На Сватівсько-Куп’янському напрямку ситуація контрольована. По Кремінському напрямку постійні атаки навіть за допомогою важкої техніки і авіації”, повідомив голова ОВА.

Гайдай додав, що по напрямку Білогорівки окупанти намагаються продавити оборону наших захисників, також підключають гелікоптери, але і там ситуація стабільна, наші війська міцно тримають оборону.

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Намагаються штурмувати українські позиції на східному напрямку. Про це свідчить карта бойових дій на 9 лютого, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, активні бойові дії продовжуються на Луганському та Донецькому напрямках.

Ворог намагається атакувати в районі Кремінної, Сватового, Бахмута та Вугледара. Проте українські захисники відбивають атаки та не дають росіянам просуватися.