Росіяни атакують на п’яти напрямках: свіжі дані від Генштабу

Противник, намагаючись взяти під повний контроль територію Донецької та Луганської області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Про це у четвер, 9 лютого, повідомив Генштаб ЗСУ.

“На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація без змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів”, ідеться у повідомленні.

На Куп’янському та Лиманському напрямках під вогневе ураження потрапили райони населених пунктів Куп’янськ, Піщане, Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Діброва, Серебрянське лісництво Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підготували “вогневий мішок” ‒ українські десантники показали, як нищать окупантів

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали райони 10 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Времівка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Степове, Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Чарівне Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони 16 населених пунктів.

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Намагаються штурмувати українські позиції на східному напрямку. Про це свідчить карта бойових дій на 9 лютого, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, активні бойові дії продовжуються на Луганському та Донецькому напрямках.

Ворог намагається атакувати в районі Кремінної, Сватового, Бахмута та Вугледара. Проте українські захисники відбивають атаки та не дають росіянам просуватися.