Мешканців тимчасово захоплених Росією територій попередили про нову небезпеку

Окупанти готують нову масову перевірку на “лояльність” мешканців тимчасово захоплених територій Запорізької та Херсонської областей.

Планують масштабну перевірку телефонів на наявність українських додатків, зокрема, банків та онлайн-освіти. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Крім цього, росіяни збільшують кількість блокпостів між населеними пунктами півдня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти масово виганяють селян із власних будинків

“На блокпостах у мешканців питають про наявність військових обліків, транспортні засоби у власності, адреси персональних акаунтів у соцмережах з подальшою перевіркою. Відтак, Центр національного спротиву закликає бути обережними й за можливості залишити регіон. Також нагадуємо, що на сайті центру є інструкція щодо чистки телефону та поводження під час арешту”, ‒ йдеться у повідомленні.

Мешканцям тимчасово захоплених територій також радять чистити історію браузерів та відписуватися від українських телеграм-каналів перед виходом на вулицю.

Росіяни прискореними темпами вивозять українців з тимчасово окупованих територій до РФ. Їх вивозять під приводом “евакуації”, пише Центр національного спротиву.

Нині російські загарбники повторюють радянську практику переселення людей депортують українців із захоплених територій під виглядом евакуації. Втім, усі, хто до цього причетний, підуть під міжнародний трибунал. Про це в ефірі національного телемарафону заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.