Новий будинок на своїй землі: “Духмяна Хата” подарувала житло постраждалій родині з Макарова

Наше життя повністю змінилось 24 лютого війна щоденно впливає на кожного українця та українку, залишаючи болючий слід. Водночас війна гартує, робить нас сильнішими та більш людяними. Українці, наче частинки конструктора, зібрались в одного Волонтера і діляться останніми коштами, бо завжди є важлива справа: скинути донат на збір благодійного фонду або докинути копієчку на тепловізор сусіда, який прямує на нуль.

Наша буденність стала інакшою може здаватись, що традиції втратили цінність, а кожен ранок починається як у фільмі “День Бабака” день у день на календарі заклякло 24 лютого. Втім, українці ніколи не здаються, а тому наші традиції неможливо зруйнувати у цьому є національна унікальність. Ми при свічках, у темряві й холоднечі, готуємо опару, а потім і тісто, щоби спекти різдвяний штолен чи духмяні пиріжки потішити найрідніших.

Живі дріжджі “Духмяна Хата” завжди підтримували традиції українського родинного хлібопечення. І, звичайно, ми не могли залишитись осторонь подій сьогодення. Нестримне бажання змінити чорне на біле, подарувати затишок та тепло дають нам сили творити все можливо, навіть дива.

І для див є місце в цій історії! Фонд Сергія Притули створив ініціативу з відновлення житла для родин, що втратили житло через війну NEST. “Духмяна Хата” має честь долучитись до проєкту і допомогти мешканцям Макарова отримати новий будинок, щоб вони продовжили свої традиції на рідній землі.

Ми зустрілись з родиною Валентини та Олега, щоб послухати розповідь про їхнє життя під час війни. Родина зіткнулась з повномасштабним вторгненням в його в перші дні, та не змогла виїхати всі найближчі мости були зруйновані. Залишились без зв’язку і вже не знали як рятуватись. На щастя, сину Валентини вдалося додзвонитись до неї та розповісти, що один міст таки вцілів, лише тоді родина змогла евакуюватися. Більше свого дому Валентина та Олег не побачили… Емоції від почутого було стримати вкрай важко, але ми щасливі, що “Духмяна Хата” змогла допомогти хоча б одній родині а ми працюємо над тим, щоб попереду було ще багато добрих справ!

“Духмяна Хата” прагне допомогти кожному, втім, велика справа складається з маленьких кроків. Першим нашим кроком стало залучення до ініціативи NEST ми придбали модульний будинок для родини Валентини. Головним для нас у цьому проєкті є те, що сім’ї не потрібно переїжджати вони мешкають на своєму подвір’ї, там, де їхні сімейні традиції та сімейне щастя мають своє коріння.

Представниця ТМ “Духмяна Хата” Тетяна Доценко розповідає: “Для нас “Духмяна Хата” це не тільки дріжджі. У нас є велика спільнота людей, які плекають українські звичаї та не бояться створювати нові сімейні традиції. Для нашої спільноти “Духмяна Хата” це символ добробуту та носій родинних цінностей, які ми всі зараз захищаємо.”

Наша родина, прихильники “Духмяної Хати” це найбільша підтримка й опора, тому що саме вони дають нам можливість допомагати в таких масштабах. Ми вклоняємось перед нашими людьми та шануємо всіх. Тих, хто поширює наші лайфгаки роботи з тістом у соціальних мережах та чатах. Тих, хто записує рецепти “Духмяної Хати” в улюблений записничок. Тих, хто обирає на полиці магазину “Духмяну Хату”.

Саме завдяки вам ми можемо сприяти відновленню, збереженню та підтримці України та її мешканців. Настане час, коли в кожній українській хаті настане духмяний затишок.

Особливою для нас честю було отримати подяку від Уляни Джурляк менеджерки проєкту NEST від благодійного фонду Сергія Притули. Уляна зазначила: “Ми дякуємо кожній компанії, яка розуміє важливість проєкту та допомагає з фінансуванням благодійних модульних будинків для родин.” Наша співпраця з фондом Сергія Притули це приклад того, як можна допомогти один одному і стати натхненням для майбутніх добрих вчинків. І ми будемо продовжувати, поки кожна хата в Україні не стане духмяною та щасливою.