У боях під Бахмутом загинув переможець Кубка світу з ММА

У боях з російськими окупантами під Бахмутом на Донеччині у віці 30 років загинув боєць змішаних єдиноборств (ММА) Едуард Костриця, який воював під позивним “Небезпечний”.

Трагедія сталася в понеділок, 23 січня. Про це повідомила Національна федерація змішаних єдиноборств ММА України.

“Вихованець БК “Фенікс” м. Київ, володар Кубка світу з ММА, віце-чемпіон Європи з ММА і багаторазовий чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА у ваговій категорії 52,2 кг. Він був душею компанії, надійною підтримкою для всіх, відчував прекрасне почуття гумору”, йдеться в повідомленні.

Срібло ЧЄ Костриця завоював в Римі в 2019 році.

2021 року він став володарем Кубка світу зі змішаних єдиноборств у вазі 52 кг у Празі. На тому турнірі в Чехії збірна України була найкращою в молодіжному командному заліку і третьою – у дорослому.

Також Костриця був причетний до фанатського руху київського “Динамо”.

На сторінці “WBC Ультрас Динамо” в Facebook з’явився пост, присвячений Едуарду.

“Сміливий побратим і сучасний Герой України. Саме таким його запам’ятають всі близькі і рідні. Навіки в строю”, йдеться в повідомленні.

Війна з російськими окупантами забрала життя ще одного представника вітчизняного спорту.

Під Бахмутом загинув колишній український фігурист, родом із Харкова, Дмитро Шарпар. Йому було 25 років. Про це повідомляє Skate Ukraine в Fecabook.

Дмитро виступав у парі з Анастасією Побіженко, був срібним призером чемпіонату України, дворазовим призером чемпіонату України серед юніорів (2014 2015), також ввійшов до топ-10 на Юнацьких Олімпійських іграх-2016.