Столтенберґ зробив гучну заяву щодо закінчення війни в Україні

Скільки ще триватиме повномасштабна війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, не знає ніхто.

Водночас НАТО підтримуватиме українців, аби мир усе ж настав, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ в інтерв’ю німецькому виданню Welt.

“Ніхто не знає, коли закінчиться ця війна. Ми знаємо одне: якщо ви хочете миру завтра, ви повинні підтримати Україну сьогодні. Звучить дивно, але шлях до миру лежить через постачання зброї. Наші інтереси безпеки виходять за рамки солідарності з Україною, тому що якщо президент РФ Володимир Путін досягне успіху, інші диктатори візьмуть із нього приклад”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО оцінили реальні ризики застосування РФ ядерної зброї

Столтенберґ додав, що автократи всього світу зараз спостерігають за тим, як НАТО реагує на російське вторгнення в Україну

“Ми знаємо, що Росія використовує енергоносії як зброю. І Китай також використовує свою економічну міць для обслуговування власних інтересів. Ми повинні розуміти, що економічні рішення можуть мати наслідки для політики безпеки. Завжди кажуть: війна надто серйозна справа, щоб довіряти її генералам. Так, і іноді надто серйозна, щоб залишити це олігархам”, зауважив генсек.

НАТО не братиме участі у війні, яку розв’язала Росія проти українців. Раніше ухвалили остаточне рішення не вводити літаки чи війська Альянсу на територію України.