Скандал в Міноборони: почалися перші звільнення

Директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького звільнили з посади.

Чиновник фігурував у скандалі щодо продуктових закупівель, повідомила голова антикорупційного комітету ВРУ Анастасія Радіна у Facebook

“Звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Хмельницького і профільного заступника міністра В’ячеслава Шаповалова”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони закуповує продукти для військових за завищеними цінами ЗМІ

Також на засіданні комітету представниця НАБУ повідомила, що за фактами щодо можливого зловживання службовим становищем під час укладення контрактів від 23 грудня 2022 року зареєстровали кримінальне провадження та проводять досудове розслідування.

Державне бюро розслідувань заблокувало схему розкрадання продуктів у Міноборони. Заблокування відбулось шляхом викриття організованої групи, яка перепродувала харчі, призначені для Збройних сил України.

Приватне підприємство мало забезпечувати продуктами 49 військових частин і отримало за півроку повномасштабної війни близько двох млрд гривень. У документах вони вказували одну кількість продукції, до військових доходила зовсім інша кількість продукції, а різницю вони реалізовували через мережу посередників і думали, що цього ніхто не помітить.