ЗСУ відійшли від Соледара: Череватий назвав причину

Сили оборони України відійшли від Соледара на Донеччині задля збереження життя особового складу.

Українські захисники виконали основне завдання: не дали системно прорватись ворогу на Донецькому напрямку фронту і війти в тил, а потім рухатись на оперативний простір. Про це повідомив “Суспільному” речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Збройні сили України вибили з окупантів максимально сил, першочергово живу силу особового складу, виснажили ворога”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ влаштували ефектний феєрверк під Бахмутом: відео

За словами Череватого, лінія фронту в Соледарі була вирівняна: ні оточення, ні взяття в полон українських військових не було.

“Це війна. Кожен воєначальник з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на убій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактики малих груп, щоб максимально виснажити ворога”, зазначив Череватий

Речник Східного угруповання військ ЗСУ додав, що що Російська Федерація хоче привернути увагу до маленького міста Соледар на фоні того, що перед тим ворог отримав суттєві поразки на Київщині, в Харківській операції, Лиманській, Херсонській.

Збройні сили України ведуть бої за контроль траси на Сватове Луганської області.

Росіяни тим часом не полишають спроб просунутися на околиці Бахмута на Донеччині, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині армія РФ продовжує обмежені контратаки вздовж лінії Сватове Кремінна, а ЗСУ не припиняють контрнаступу в районі Кремінної. Водночас російські сили й надалі перекидають велику кількість мобілізованих військовослужбовців на передову.