Новий наступ РФ ‒ західні аналітики зробили прогноз

Російські війська готуються до нового великого наступу весною або на початку літа 2023 року.

Найближчі місяці будуть вирішальними на фронті. Про це у новому зведенні повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наводять слова представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, який прогнозує активізацію бойових дій у найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни спробували йти в атаку біля 11 населених пунктів Донбасу ‒ Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

За даними української розвідки, зафіксовані ознаки перегрупування сил РФ для підготовки “великого наступу” в Донецькій та Луганській областях.

“Раніше ISW оцінював, що російські війська, можливо, готуються до вирішальних зусиль в Луганській області, й спостерігав передислокацію підрозділів, таких як ВДВ, на напрямок Сватове-Кремінна після втечі Росії з Херсонська області”, ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики також наголошують на постійній потребі Києва в підтримці західних партнерів, аби гарантувати, що Збройні сили України не втратять ініціативу та відіб’ють новий наступ РФ.

Минулої доби, 23 січня, Росія продовжила тероризувати Україну обстрілами.

Завдала дев’ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей та 27 авіаційних ударів. Також противник здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 24 січня.