Генерал Годжес сказав, чи зможе Росія максимально збільшити армію

Навряд Росія зможе збільшити армію до 1,5 млн осіб.

Проведенням реформи збройних сил Москва хоче примусити Захід припинити допомогу для України, сказав екскомандувач військами США в Європі генерал Бен Годжес в інтервʼю NV.

“Якщо ми кажемо про людський ресурс, то треба буде забирати чоловіків з заводів, з підприємств, які Росії необхідні. Незрозуміло, як Росія планує забезпечити цих людей зброєю, вдягнути, де вони знайдуть сержантів, щоб тренувати їх, офіцерів, щоб командувати ними, де вони мають перебувати це питання доволі системне і широке. При тому, що Україна розвиває свої можливості по мобілізації, я не впевнений, що Росія здатна на це”, розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ хоче змін, але йому не довіряють ISW

Росіяни вже програють українцям, тож навряд планують розширити війну на інші держави шляхом цієї військової реформи.

“Я навіть двох добрих аргументів не можу підібрати, щоб зрозуміти, чому б вони хотіли робити реформу саме з такими цілями. Вони вже програють в Україні, тож як вони планують розширити цей конфлікт ще й з залученням країн НАТО? Я думаю, це найменше, чого б вони хотіли під час такого дуже прямого конфлікту, що вони мають зараз. Але я розумію, що вони намагатимуться примусити нас втратити волю та перестати допомагати Україні”, вважає генерал.

17 січня стало відомо, що Сергій Шойгу нібито побував в зоні проведення так званої спецоперації з “інспекцією”. Під час візиту Шойгу заявив, що в найближчі три роки збільшиться чисельність армії РФ. До 2026 року кількість російських військ має становити 1,5 млн.

Росія може збільшити чисельність військ шляхом збільшення призовного віку до 30 років. Таким чином російське керівництво планує розширити свою армію без мобілізації, вважає британська розвідка.

Президент Росії Володимир Путін найближчими днями може оголосити в Росії другу хвилю мобілізації. Серед можливих дат 18 січня, вважає ISW.