Ворог тисне на трьох напрямках та обстрілює Україну: Генштаб розповів подробиці

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та два по позиціях його ЗРК. Наша артилерія також уразила район зосередження загарбників. Про це у суботу, 21 січня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас окупанти протягом доби здійснили 26 авіаційних ударів та 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США оцінив, чи зможуть росіяни прорвати українську оборону на Донбасі

“Ворог не відмовляється від своїх загарбницьких планів, основні зусилля зосереджує на спробах повної окупації Донецької області. Вів безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку. Продовжує спроби наступу на Бахмутському та Запорізькому напрямках, нарощує інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках веде оборону”, йдеться у повідомленні.

У командуванні також попередили, що загроза завдання ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і “дронів-камікадзе” залишається по всій Україні.

Триває контрнаступ України на сході Харківської та заході Луганської областей. На півдні війська противника готуються до тривалої оборони у Запорізькій області.

Збройні сили України продовжують наступ у районі Сватового та Кремінної на Луганщині, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).