Кулеба зробив заяву щодо мирних переговорів України та РФ 

Україна не бачить ознак, які б свідчили про реальну готовність російської сторони до переговорів.

Натомість Київ і далі шукатиме дипломатичне рішення згідно з “формулою миру” президента Володимира Зеленського. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю National Public Radio.

“Фактично ми бачимо, що вони відкидають “формулу миру”, запропоновану президентом Зеленським. Але це не означає, що ми не повинні намагатися продовжувати”, сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив, чого хоче РФ від “перемовин”

Він наголосив, що Україна й надалі продовжуватиме свій дипломатичний шлях.

“З чим вийшов президент Зеленський: “формула миру”, що складається із 10 простих кроків. Деякі з них вимагають участі Росії, деякі ні. РФ це може подобатися чи не подобатися, але йдеться про створення коаліції країн, які готові шукати дипломатичне рішення відповідно до пропозицій президента Зеленського”, зауважив Кулеба.

У формулі миру Володимира Зеленського представлені 10 пунктів, що мають зупинити російську агресію та гарантувати Україні безпеку.

Ідеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовляється вести переговори з Києвом на основі формули миру, яку пропонує президент України.