Російські “Райффайзенбанк” і “ОТП Банк” надають кредитні канікули російським військовим

Російські дочірні банки іноземних фінустанов, зокрема Raiffeisen Bank International (Відень), Citibank (Нью-Йорк), Credit Europe Bank (Амстердам) і OTP Bank (Будапешт), нарівні з російськими банками надають кредитні канікули росіянам, що воюють в Україні, свідчить інформація на сайтах банків, пише "Інтерфакс-Україна".

У ній зазначається, що росіяни, призвані на військову службу за мобілізацією або за контрактом, та їхні сім`ї можуть подати заяву на надання відстрочки платежів за кредитами та позиками відповідно до закону РФ від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ.

Крім того, на своїх сайтах російські Райффайзенбанк та ОТП Банк визнають існування "ЛНР" та "ДНР" та називають війну в Україні "спецоперацією".

На сайті Райффайзенбанку також ідеться про надання військовим РФ кредитів за пільговими умовами.

Як прокоментував Raiffesen Bank International агентству "Інтерфакс-Україна", російський Райффайзенбанк, як і всі російські банки, за законом зобов`язаний запровадити кредитний мораторій для мобілізованих солдатів.

"RBI-Group не визнає окупованих територій і не веде там банківський бізнес", – наголосили в банку.

Банк додав, що він практично припинив свою кредитну діяльність у Росії після початку війни, скоротив обсяг кредитування приблизно на 25% і продовжує вивчати всі стратегічні варіанти майбутнього Райффайзенбанку у Росії, аж до виходу з нього.

"Через складну ситуацію RBI не може назвати момент часу, коли вивчення буде завершено", – зазначили в групі.