Рух опору діє на всіх операційних напрямках і готовий до різних сценаріїв – командувач ССО

Підрозділи Руху опору готові до розвитку будь-якого сценарію на театрі воєнних дій.

Створено розгалужену систему цього руху на всіх операційних напрямках. Про це повідомив командувач Сил спецоперацій України бригадний генерал Віктор Хоренко, передає Military Media Center.

За словами Хоренка, Рух опору це основа спротиву, який відбувається на тих землях, де ворог вже зайшов, а також куди може зайти.

“Це люди, які можуть проводити розвідку, виявляти необхідні дані, координати і комунікувати із підрозділами Сил оборони України, при цьому перебуваючи у тилу ворога, на окупованих ним землях. Це дієво і дає результати”, наголосив командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські партизани зупинили військові ешелони біля Красноярська: ГУР показало відео

Він зазначив, що ССО постійно готують ці підрозділи, зокрема на північних кордонах України. І це “ще один дієвий інструмент” для стримування планів противника.

“У кожного українця, у кожного хто зараз захищає нашу землю не тільки фронті, але і в тилу робить свою роботу задля перемоги, мета одна. Щоб російський окупант покинув нашу територію в тих рамках, в яких ми її отримали 1991 року”, додав Хоренко.

Окупанти перекидають додаткові сили на тимчасово окуповану частину Запорізької області. Водночас розміщувати їх у Мелітополі бояться через партизанів, які передають інформацію українським спецслужбам, розповів мер міста Іван Федоров.

За його словами, Збройні сили України дізнаються про все, що роблять окупанти в Мелітополі.