Пропагандисти РФ осоромилися новими вкидами про “жертв” НАТО і “кишенькових фашистів”

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 10 січня.

Німецький аналітик Гарлі Шлангер поширив нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

“Україна принесена в жертву геополітичним інтересам НАТО, тому потрібно перестати постачати їй зброю і за допомогою мирних переговорів завершити війну”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ зганьбилося фейковими заявами про війну в Україні

Дезінформацію поширив також заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Андрій Руденко.

“Основним політичним кошмаром для Заходу в рамках його стратегічної антиросійської лінії незалежно від того, реалізується вона на тлі СВО (російсько-української війни. Gazeta.ua) чи виходить з інших глибинних мотивів, є відносини РФ з Азією, що динамічно розвиваються”, дезінформує російський чиновник.

Водночас донецький колаборант Олег Муратов заявив, що українська еліта начебто відкрито заявляє про готовність і надалі “жертвувати” своїми громадянами, щоб Захід зміг звести рахунки з Росією. Це дезінформація, попереджає РНБО.

“Що ж до України, то політика війни чужими руками показує безпрецедентні результати. Захід виховав кишенькових фашистів, яким можна сказати “фас”, і вони підуть на заклання”, сказав зрадник України.

Відносини НАТО з Російською Федерацією залишаться напруженими навіть коли війна в Україні закінчиться. Ситуація з безпекою в Європі змінилася назавжди, і це слід визнати, заявив 8 січня генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ на конференції з безпеки у Селені.