Загрози нема: прикордонники оцінили можливій наступ з півночі

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована та стабільна. Переміщення ворогом техніки чи особового складу не фіксують.

Ніяких загроз поки немає, заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, підрозділи Білорусі як і раніше посилюють кордон, аргументуючи це нібито “загрозою з України”, а не навпаки.

“Однак на цей момент у них просто немає необхідного ударного угруповання, яке б наважилося на повторне вторгнення в Україну. Але ворога не можна недооцінювати”, сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь оголосила про нарощування військ: з Росії їдуть солдати та техніка

З підрозділів російської армії в Білорусі зараз знаходиться трохи більш як 10 тис. солдатів, які ніби приїхали на навчаннях.

“Не виключено, що частину з них перекинуть на схід України для поповнення підрозділів РФ. Замість них до Білорусі приїдуть нові солдати”, допустив Демченко.

У п’ятницю, 6 січня, до Білорусі прибув черговий ешелон російської військової техніки. Більшість позначені свастикою “Z”.

До Барановичів перекинули щонайменше 50 одиниць техніки. Ешелон складається з близько 43 КамАЗів та Уралів, БАЗ-6306, п’ятьох бензовозів, двох зенітних установок ЗУ-23-2, польових кухонь та бочки для води. На одній із машин помітили номери з 44-м регіоном РФ це Західний військовий округ.