Озброєні російські військові втекли з частини в Білорусі ‒ ЗМІ

Частина доправлених до Білорусі російських військових могла втекти зі зброєю неподалік Мінська.

Нині на дорогах працюють блокпости, перевіряють автомобілі. Про це повідомляє білоруське видання “Белсат”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з півночі: ЗСУ вчаться знищувати ворожі колони

“На виїзді з міста на дорозі Заслав’я-Колодищі блокпост, перевіряють не всіх, вибірково. Біля магазину “Гіпа” на цій трасі стоїть автобус із військовими в камуфляжі. Водночас ринки просять “підвищити пильність” і повідомляти про підозрілих осіб”, ‒ йдеться у повідомленні.

Інші білоруські ЗМІ також пишуть, що в Мінському районі оголошено в розшук групу чоловіків у військовій формі віком до 40 років. Вони можуть пересуватися на авто.

“Також велика кількість військовослужбовців, патрулів з ОМОНом і пожежною технікою була помічена 5 січня в Докшицькому районі біля Бягомля”, ‒ йдеться у повідомленні.

У всіх областях України вдень 6 січня оголосили повітряну тривогу. Є загроза з території Білорусі. З аеродрому в Мачулищах у повітря підняли винищувачі Міг-31К та розвідувальний літак А-50У ВКС РФ, повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

У п’ятницю, 6 січня, до Білорусі прибув черговий ешелон російської військової техніки. Більшість позначені свастикою “Z”. За даними Міноборони Білорусі, техніка прибуває “в рамках забезпечення військової безпеки Союзної держави”.