Є тиждень: Резніков закликав росіян терміново тікати з меж РФ

У росіян є тиждень, щоб покинути Росію. В першу чергу це стосується військовозобов’язаних – на початку січня РФ має намір ввести воєнний стан, закрити кордони та почати нову хвилю мобілізації.

Якщо росіяни не хочуть вмирати в Україні, їм потрібно негайно покинути межі Росії та втекти, заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму відеозверненні.

“Хочу звернутися до російських військовозобов’язаних. В першу чергу це стосується жителів великих міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, щоб зробити хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосить воєнний стан” – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони: готуємося до всіх сценаріїв

Резніков зазначив, що навіть через Білорусь росіяни не зможуть бігти, оскільки кордони будуть закриті та там. Він додав, що не закликає росіян вірити йому на слово, просто нехай дадуть відповідь для себе на питання – чи готові вони померти або стати каліками незрозуміло за що.

Тому, резюмував Резніков, вибір зараз тільки за росіянами.

Раніше глава ГУР МО Кирило Буданов підтвердив, що нова хвиля мобілізації в Росії намічена на 5 січня 2023 року. Таке рішення кремлівський режим прийняв через брак живої сили на фронті.

В РНБО також вважають, що влада Російської Федерації розглядає питання про оголошення в країні загальної мобілізації. Не виключено, що Кремль закриє кордони для виїзду з РФ чоловіків у віці до 65 років, заявив 21 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.