Через обстріли російських терористів ЗАЕС знову відрізана від резервних ліній живлення

Резервна лінія електроживлення на Запорізькій атомній електростанції ввечері 29 грудня була відключена через пошкодження в результаті чергових обстрілів.

Зараз лінія все ще не відновлена, повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії з посиланням на заяву гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі.

“Резервна лінія електропередач напругою 330 кВ на ЗАЕС була відключена вчора пізно ввечері через пошкодження, викликані обстрілами” – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова уряду Росії припхався на ЗАЕС

За даними МАГАТЕ, 29 грудня о 21:35 на ЗАЕС було втрачено зв’язок з резервною лінією “Феросплавна-1”. Втрата зв’язку сталася через пошкодження на іншому березі. Експерти також повідомили, що чули потужні вибухи на відстані кількох сотень метрів від ЗАЕС, в районі водного каналу, який з’єднує Запорізьку ТЕС з Дніпром.

Масштаби пошкоджень лінії ще не встановлені, але роботи з відновлення вже ведуться.

На території захопленої росіянами ЗАЕС знаходиться близько 500 озброєних російських терористів. Терористи мають при собі вибухівку.

Крім того, російські терористи на станції тиснуть на працівників тимчасово окупованої ЗАЕС. Їх примушують підписувати контракти з фейковим АТ “Експлуатуюча організація Запорізької АЕС” або іншим підприємством Росатому.