Як атмосферно зустріти Новий рік у колі родини й друзів ‒ п’ять порад

Новий 2023 рік українці вперше зустрічатимуть в умовах повномасштабної війни та постійної загрози обстрілів.

Зрозуміло, що цього разу буде не до багатолюдних гулянь. Але зустріти Новий рік у теплій домашній обстановці, у колі найрідніших також можна не нудно. Варіантів ‒ чим зайнятися у новорічну ніч, щоб вона була незвично, безліч, пише УНІАН.

Маскарадна вечірка

Навіть вдома у вузькому колі можна влаштувати, наприклад, маскарадну вечірку. Підійде такий варант також для святкування з друзями. Можна доповнити вечірку конкурсом найкреативнішого новорічного образу. А для переможця вигадати цікавий приз.

Лист із цілями

Оскільки Новий рік для багатьох означає старт чогось нового, запропонуйте кожному написати лист із цілями та посланням для себе. А відкриєте його тільки наступного Нового року. Для цього можна підготувати атмосферні листівки, конверти. Можна запалити свічки та увімкнути новорічну музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відповіли, чи буде в українців світло на Новий рік

Новорічні ворожіння

Колекція новорічних ворожінь доволі велика. Підійти для цього може і віск, і кавова гуща. Найпростіше ворожити ‒ спекти печиво з передбаченнями. Підготуйте заздалегідь теплі передбачення на наступний рік та запропонуйте гостям обрати щось для себе.

Започаткування традиції

Зустріч Нового року ‒ найкращий час, щоб вигадати й започаткувати власні традиції для своєї родини та близьких людей. Варіантів може бути безліч. Наприклад, спільно приготувати тазик “Олів’є”, переглянути улюблену комедію, заспівати в караоке чи разом відвідати дітей-сиріт напередодні Нового року.

Ігри

Асортимент сучасних настільних ігор настільки широкий, що це може стати гарною розвагою не тільки у новорічну ніч. Можна придумати й власні ігри. Створити, наприклад, свою мемологію зі смішними фото один одного.

Зрештою, навіть без компанії можна створити собі у новорічну ніч відповідний настрій. Головне ‒ не фокусуватись на самотності.

Наближається новорічна ніч, яку українці здебільшого готуються зустрічати в колі найближчих людей. За східним календарем символом 2023 року є чорний водяний кролик або кіт. Chas News розповідає, що має бути на святковому столі у новорічну ніч.

Так склалося, що на Новий рік ми звикли накривати багатий стіл: тут і різні салати, і страви з м’яса й риби, і апетитні закуски. Ще Новий рік не обходиться без різних алкогольних напоїв. Gazeta.ua пропонує варіанти як для тих, хто полюбляє хмільне сп’яніння, так і для адептів здорового способу життя.