В Україні вирішено скасувати підвищення тарифів на водопостачання – НКРЕКП

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), прийняли рішення про скасування постанови про підвищення тарифів на воду, яке було затверджено 27 Грудня.

Члени НКРЭКУ 27 грудня не зрозуміли, що вони голосують саме за підвищення, пояснив глава Нацкомісії Костянтин Ущаповський.

“Під час оформлення Рішення із зазначеного питання з’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень і пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, які були запропоновані для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному і, відповідно, голосували за різні проєкти” – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії на опалювальний сезон: скільки будуть виплачувати українцям з січня

За словами Ущаповського, запропоноване рішення виявилося відмінним від того, який був на сайті регулятора та обговорювався. Тому при оформленні виникли непорозуміння щодо структури тарифів і розміру.

При цьому на офіційному сайті Нацкомісії поки що немає ніякої інформації про те, що рішення НКРЕКП було скасовано.

В Україні тарифи на опалення і гарячу воду не перераховуватимуть як мінімум до кінця опалювального сезону. Кабінет міністрів прийняв рішення надати додаткову субвенцію місцевим бюджетам у розмірі 14 млрд грн.

В Укренерго раніше спростували новину про підвищення тарифів на електроенергію вдвічі. Йдеться лише про мінімальне підвищення тарифу на транспортування магістральними мережами.