“Їх треба запхати в їхні кордони й замкнути” ‒ Кулеба про майбутнє Росії

Україна має загасити російську агресію та створити такі умови, щоб подальша експансія країни-агресорки була неможливою.

Адже якою б не була влада в Росії, країна не змінить своєї суті, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Про це він сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Своїм завданням міністр вважає утвердження у партнерів розуміння того, що якою б не була влада в Росії, країна не зміниться. За його словами, з РФ не можна зробити ліберальну й демократичну країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка зброя саме зараз потрібна Україні ‒ Кулеба розповів

Нині важливіше подолати цей наратив і погодитися з тезою, що “Росія є такою, якою є”.

“І наша задача ‒ не перетворити орка на ельфа, а загасити цю агресію. І створити такі умови, за яких експансія Росії стане неможливою”, ‒ сказав Кулеба.

За його словами, Росія має перетворитися з агресивно-авторитарної країни на просто авторитарну консервативну державу.

“Їх треба запхати в їхні кордони й замкнути. Хай живуть у своїй автаркії, зі своїм царем-батюшкою, тільки ні на кого не нападають”, ‒ наголосив Кулеба.

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ закликав Німеччину та інші країни Альянсу продовжити постачати зброю Україні. На його думку, це найшвидший шлях до миру. Про це Столтенберґ заявив в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк вважає, що прискорення надання Україні бронетехніки і далекобійних ракет наблизить закінчення війни.