У Києві прощаються з Геннадієм Афанасьєвим: перші фото

У Києві розпочалося прощання з активістом, колишнім політв’язнем Кремля та воїном Геннадієм Афанасьєвим. Заупокійну службу проводять у Михайлівському Золотоверхому соборі.

Боєць загинув 18 грудня на фронті в районі Золотарівки Луганської області. Про це повідомила його мати Ольга Афанасьєва у Facebook.

Від початку широкомасштабного наступу Росії Геннадій вступив добровольцем у лави Збройний сил України.

Активіст чинив спротив російській окупації Криму. Його затримали 9 травня 2014 року у Криму. Він був одним з обвинувачених у справі так званих “терористів групи Сенцова”. Геннадія звільнили за обміном у 2016-му.

Геннадій Афанасьєв подав позов у Європейський суд із прав людини на російське правосуддя за катування у вязницях РФ. У лютому 2018 року ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити активісту компенсацію за нелюдські умови утримання.

Афанасьєва поховають о 13:00 у місті Вишневому на Київщині (вул. Київська, 2д).

У червні у Києві попрощалися з активістом і бійцем 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр Романом Ратушним. Він загинув під час виконання бойового завдання у складі розвіддозору на Ізюмському напрямку.

У травні в Михайлівському золотоверхому соборі прощалися з журналістом, військовослужбовцем Збройних сил України Олександром Маховим, який загинув від російських обстрілів під Ізюмом.