Російський “лендліз 2.0”. Показали нові трофеї ЗСУ на Херсонщині

Після успішного контрнаступу на Херсонщині українські Сили оборони досі збирають трофейну техніку.

Фотографіями з російського “лендлізу 2.0” поділився речник оперативного командування “Південь” Владислав Назаров в Telegram 25 листопада.

“Десятки одиниць техніки були покинуті в абсолютно справному технічному стані або з незначними несправностями. Адже замість того, щоб вивозити боєприпаси і зброю, росіяни забирали награбоване, залишаючи зброю українській армії”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Росія вираховує енергооб’єкти для ударів і хто їй допомагає у ДТЕК розповіли

За його словами, парк Збройних сил України поповнився ще двома машинами Т-72Б, які становлять основу танкових підрозділів збройних сил Російської Федерації.

“Також багато розбитої та спаленої російської техніки стають “донорами” для українських танків”, додав Назаров.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини завершилася і загарбники “зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції” на лівому березі Дніпра. Загарбники назвали це “маневром”.

14 листопада президент президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для президента РФ Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.