“Намагалися знищити 17 курей” − Гуменюк розповіла про ракетні атаки РФ на півдні України

Під час масованої російської ракетної атаки 23 листопада у південних регіонах України були влучання як по об’єктах енергетичної інфраструктури, так і по житлових будинках.

Водночас Сили оборони збивали ракети і безпілотники. Про це в ефірі телеканалу Freeдом розповіла керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били артилерією, скидали авіабомби: фото села на Херсонщині після безжальних знущань РФ

“На жаль, влучання є, і це влучання по енергетичній системі. Це та сама терористична атака по найболючішому. Те, що є порушенням норм та правил ведення війни. Але з таким ворогом нас це в принципі вже не дивує”, − сказала Гуменюк.

Тільки на Одещині військові збили дві ракети, уламки однієї з них влучили у приватні домоволодіння.

“Постраждали тварини, птахи. Найімовірніше, ворог також тяжіє до знищення “біолабораторій”, тому намагався знищити 17 курей”, − розповіла Гуменюк.

За її словами, збивали ракети також у Миколаївській області, а безпілотники − у Херсонській.

Вранці 25 листопада Росія вдарила ракетами по передмістю Запоріжжя. Влучення було в об’єкт цивільної інфраструктури одного з селищ Запорізького району. Про це у Telegram повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Увечері 24 листопада російські окупанти завдали чергового удару по Херсону. Спочатку повідомляли про чотирьох загиблих, однак згодом кількість жертв збільшилася на трьох осіб. Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.