“Залежність від російських енергоресурсів має зникнути” – Зеленський

Лінія фронту в Україні стала лінією боротьби Європи за себе.

Нині вже очевидно, що антиєвропейська агресія Росії зазнає провалу, а європейська свобода буде гарантована. На цьому у відеозверненні до учасників міжнародного симпозіуму “Європейська ідея”, що проходить у Каунасі 25 листопада, наголосив президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Росія вдається до різних форм терору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Підтримуємо вас не словами, а ділом” глава британського МЗС зустрівся із Зеленським у Києві

“Росії ще поки вистачає ракет і артилерії, щоб кожного дня вбивати людей і провокувати нові труднощі для України та всієї Європи. Але немає і не буде того, на що російський імперіалізм завжди робив ключову ставку та що врешті приводило Європу до поразок. Немає розколів між європейцями. І зберігати таку реальність у Європі наша з вами робота номер один”, − наголосив Зеленський.

За його словами, цьогоріч Європа нарешті здійснює “енергетичне роззброєння” Росії. Залежність континенту від російських енергоресурсів почала зменшуватися.

“А має повністю зникнути. І один із ключових інструментів це обмеження російських заробітків від експорту ресурсів”, − додав український президент.

Україна витримала дев’ять місяців повномасштабної війни. Росія так і не знайшла способу нас зламати. І не знайде. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні 24 листопада.

Україна потроху відходить від блекауту. Тривають відновлювальні роботи, електрика, тепло, водопостачання і зв’язок поступово повертаються. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.