Пекельна доба на звільненій Херсонщині: влада назвала кількість вбитих та поранених 

Минулої доби, 24 листопада, російські війська 49 разів обстріляли Херсонську область.

Загинули 10 мирних жителів, ще 54 людини отримали поранення різної тяжкості. Про це повідомив голова обласної військово адміністрації Ярослав Янушевич в Telegram.

За його словами, в облцентрі та низці населених пунктів регіону росіяни били по приватних та багатоквартирних будинках, пошкодили об’єкти критичної та цивільної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти йдуть вже і з лівобережної Херсонщини Андрющенко

“У Херсоні під ворожим масованим артилерійським обстрілом були житлові квартали мікрорайонів Таврійський та Житлоселище. У місті росіяни поцілили в приватні та багатоквартирні будинки, суднобудівний завод, будівлю на території школи, газові труби”, заявив Янушевич.

Також обстрілів зазнали Зеленівка, Чорнобаївка та Степанівка Херсонського району. Окрім того, окупанти вдарили по Бериславу. Там ворожими снарядами пошкоджено приватні будинки, за даними голови ОВА.

Після втечі з Херсона російська армія почала масовано обстрілювати обласний центр. 24 листопада окупанти кілька разів вгатили по місту. На 16:30 було відомо про 17 збройних атак.

Президент Володимир Зеленський заявив, що такий терор є помстою росіян за те, що вони програли у цій битві.

Внаслідок вечірнього удару ворога по Херсону загинули семеро людей. Ще 21 отримав поранення, за даними Ярослава Янушевича.