У трьох містах Луганщини склалася найскладніша ситуація – Гайдай

У тимчасово захоплених Лисичанську, Сіверськодонецьку та Рубіжному на Луганщині склалася найскладніша ситуація із виконанням обіцянок окупаційної “влади” дати компенсації за зруйноване житло.

Грошей людям не дали. Натомість запропонували пункт тимчасового розміщення. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Обіцянка виплатити компенсації за зруйноване житло була однією з “передвиборчих” напередодні фейкового референдуму в Луганській області. Проблему навіть “взяли під контроль” в окупованому Луганську, каже Гайдай.

“Втім, у Лисичанську навіть після цього не знайшли грошей, які зникли раніше. Замість компенсації за житло людям надали в користування пункт тимчасового розміщення”, пояснив чиновник.

За його словами, згаданий пункт відкрили лише в середині листопада для 300 осіб.

“Де проживали ці люди останні пів року, де і як зимуватиме решта постраждалих лисичан, яких тисячі, поки ще невідомо”, зауважив Гайдай.

Невідоме й майбутнє випускників шкіл так званої ЛНР. За словами Гайдая, їх ще п’ять років не допускатимуть до єдиного російського екзамену на загальних умовах.

“Російський єдиний державний іспит не запровадять на тимчасово окупованих територіях як обов’язковий найближчі п’ять років. Це унеможливлює вступ абітурієнта до вищих навчальних закладів РФ на загальних умовах”, додав Гайдай.

Тим часом на Луганщину продовжують надходити новомобілізовані. Відправлення груп загарбників відбувається без теплих речей, екіпірування, засобів захисту та зброї їх обіцяють видати безпосередньо в районі ведення бойових дій, за даними ОВА.

Доповнюється…