Росія з новою силою атакувала Харківщину: є поранені

Протягом минулої доби російські окупанти продовжили обстріли населених пунктів Харківщини, розташованих уздовж державного кордону з Росією та лінією зіткнення.

Із мінометів, реактивної та ствольної артилерії ворог обстрілював міста і села Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів, повідомив уранці 11 листопада голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

“У Куп’янському районі з пораненням госпіталізований 42-річний чоловік. Крім того, чоловік 76 років звернувся до медиків з пораненням отриманим напередодні”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив про останні події

В області тривають роботи з гуманітарного розмінування. За добу знешкодили 412 вибухонебезпечних предметів.

“Мінна небезпека в області ще дуже висока. Сьогодні зранку біля села Погонівка Барвінківської громади Ізюмського району на міні підірвався трактор, який працював у полі. Тракторист отримав поранення. Вкотре закликаю усіх бути максимально обережними”, наголосив Синєгубов.

Бойові дії на території Харківщини тривають. З початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти області. На 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області 32 населені пункти.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.